Óvodánkban évtizedek óta hagyomány, hogy a szülőkkel, ismerősökkel közösen ünnepeljük a farsangot. Nem volt ez másképp idén sem. Az ünnepséget hosszú előkészületek előzték meg. A szervezés már január hónapban elkezdődött, hogy mindennel elkészüljünk időre.A csoportok lázasan készültek tánccal, jelmezekkel, dekorációval. A fellépő jelmezeket varródélutánok keretén belül a szülők segítségével készítettük el. Egy-egy ilyen varródélután igazán jó hangulatban, tea és pogácsa mellett folyt az óvodai csoportokban.
Február 20-án, pénteken végre elérkezett a várva várt nap, megmutathatták a csoportok, hogy mivel készültek hetek óta. Az ünnepség színvonalas fellépéssel kezdődött, majd kezdetét vette a mulatság: volt jelmezes felvonulás, Csörömpölők koncert és táncház, meglepetés műsor, zsákbamacska és tombolasorsolás, az óvoda dolgozóinak tánca.Nagyon ötletes jelmezeket láthattunk az este folyamán, külön örömünkre szolgált, hogy egy apuka is jelmezt öltött magára.
A Csörömpölők zenéje szolgáltatta a táncház alapjait, ahol kicsik és nagyok ropták a táncot, hol lassabban, hol gyorsabban.
A meglepetés műsort nagyon titkolták a fellépők, csak a beavatottak tudtak róla, hogy az arab ember szerepében Rendek Róbertné óvodapedagógus, a teve púpjai alatt pedig Saskőiné Csortos Ibolya óvodapedagógus és Bodnárné Kovács Mária dajka néni bújik meg. Tehetségüket egy tornateremnyi gyerek és felnőtt csodálta.
Az óvoda összes dolgozója részt vett abban a múltidézésben, ahol megmutatták, milyen volt a disco korszakban vágyakozni valaki után, aki vörös hajú és szemüveges.A zsákbamacskák hamar elkeltek, és a tombolasorsoláson is sok család örült a nyereménynek.
Ez a nagyszabású rendezvény nem valósulhatott volna meg a szülők, családok segítsége nélkül, akik anyagilag és tevékenyen is segítettek minket. A zsákbamacska és tombolatárgyakat ők ajánlották fel, a szendvicshez valókat és a süteményeket szintén ők hozták és a csomagolásukban is segítettek. A tornaterem díszítésében (majd a lebontásban) is sok-sok szülő vett részt. A sörpadok oda-vissza szállításában, a kenyér és az ital beszerzésében, szállításában szintén számíthattunk rájuk. A büfében csoportok szerint egymást váltották a szülők. A konferanszié szerepét volt óvodásunk testvére, az erősítést és a zene szolgáltatását volt óvodásaink édesapja vállalta. A színpad felállítását, majd szétszedését, a szőnyegek lehelyezését, felszedését az iskola tornatanára és a diákok végezték. Önkéntes munkát végző középiskolás diákok segítettek a jegyszedésben, a pakolásban. A Katonatelepi Ifjúságért Alapítvány felajánlásában különféle mustokat kóstolhattak az érdeklődők. Hálás köszönetünket ezúton szeretném kifejezni minden kedves segítőnknek.
Meghívott vendégeink közül tiszteletét tette a rendezvényen Sárosiné Zsíros Éva volt intézményvezetőnk, Kisberk Hella a Mathiász Általános Iskola igazgatója, Juhász Andrea leendő 1. osztályos tanító és Falu György képviselő úr. A délelőtt folyamán ellátogatott a próbára Kapásné Pusztai Edit a Corvina Óvoda intézményvezetője.