A tanév utolsó napja június 15 volt. A tanévzárón 137 tanuló kapott bizonyítványt a Mathiász Iskolában. Nagyon sok kitűnő és jeles bizonyítvány született. A gyerekek az év során nem csak jól tanultak, hanem számtalan versenyen is részt vettek. Helyesíró, felolvasó, vers és mesemondó, természetismereti versenyre készültek a gyerekek. A matematikát kedvelők is megmérettettek több versenyen is. Az iskola maga is hirdetett „MathiÁSZ-matekÁSZ” címmel városi szintű levelező matematika versenyt, melyre 13 iskola 250 tanulója jelentkezett. A 3 fordulóban feladatlapokat kellett megoldani és visszaküldeni. A döntőre a legtöbb pontos összegyűjtő 40 tanulót hívtunk meg és itt az iskolában volt a végső forduló. Ekkor dőlt el, hogy ki nyerte a „MathiÁSZ-matekÁSZ” címet. Ezt a versenyünket hagyományosan minden évben meghirdetjük, lebonyolításához szükséges pénzt pályázati forrásból biztosítjuk.

Művészeti szakköröseink számtalan országos, regionális, megyei és városi szintű pályázatot nyertek, melyekről a korábbi lapokban beszámoltunk. Az iskola maga is hirdet minden évben két rajzpályázatot is.

Sportolóink is jól teljesítettek. Kosarasaink városi és megyei bajnokok. MKOSZ Kenguru Kupa bajnokságában, U11-es csapatunk, több mint 200 gárdát megelőzve, egyedüli iskolai csapatként az Országos Jamboree-ra utazhatott a legjobb 16 közé.

Az év folyamán jó kapcsolatot ápoltunk a Katonatelepi Ifjúságért alapítvánnyal. Támogatta rendezvényeinket, versenyeinket. Zenei előadást szerveztünk és két alkalommal a művészeti valamint rajz szakköröseink kirándulást is tehettek az alapítvány támogatásával.

Több közös rendezvényen, megemlékezésen vettünk részt a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézettel. Ezeken a rendezvényeken lehetősége volt iskolánk tanulóinak különböző fellépésekre. A Város Bora rendezvényen szerepelt a Szőlőfürt és a Vadhajtás Citera Zenekar. A Kecskeméten szervezett Országos bor és pálinka fesztiválon fellépett a Vadhajtás az újonnan elkészült Kulturális és Konferencia Központban. Az országos borrendeknek adták meg a jó hangulatot a borkóstoláshoz.

Az idei tanévben nem volt 8. évfolyam. De ezzel véget ért a 8 éve tartó 7 osztállyal működő iskolai rendszer. Jövőre ismét teljes évfolyammal kezd az iskola növelve ezzel létszámát. A nyár feladata lesz a bővülő iskolai osztály elhelyezésének megszervezése és biztosítása, azaz egy új tanterem kialakítása. Korábban ugyanis termeket adtunk át az iskolában működő óvodai csoport számára valamint a frissen létesült fiókkönyvtár kialakításához. Iskolánk számára fontos az óvodai csoport megléte és a fiókkönyvtár működése is, tehát ezek továbbra is a most meglévő formában fognak működni. Az iskolai osztály bővülése az ő működésüket nem befolyásolja jelenlegi helyüket nem érinti.