Vadhajtás Citerazenekar-oklevel Vadhajtás Citerazenekar-oklevel2 Vadhajtás Citerazenekar-oklevel3Iskolánkban a májust az évfordulók ünneplése és művészeti versenyeken elért sikerek tették emlékezetessé. A 20 évvel ezelőtt felavatott tornacsarnokban 20 órás non stop kosárlabdázással ünnepeltek. Erről részletek a sportrovatban olvashatók. Az iskola citera zenekara 5. éve működik. Sikeresen szerepeltek a „rajzolók is az aszfalton.

Fontos évfordulóhoz érkezett a Vadhajtás Citerazenekar

A zenekar 2010-ben alakult a Mathiász János Általános Iskolában is működő Líra Zeneiskola felsőbb éves tanulóiból. A népzene, legfőképpen a citerazene szeretete kovácsolta össze a már 5 éves jubileumát ünneplő Vadhajtást. Hogy honnan is a név? A zenekar tagjai a zeneiskolán belül más-más évfolyamokba járnak, mégis zöld ágként hajtottak ki, értek egy „fává”, egyként zenélnek együtt, s szórakoztatják a közönséget.
A kezdetektől sokfelé hívják őket, s büszkén viszik hírét a katonatelepi citerás közösségnek. Szívesen adnak műsort a környező települések és Kecskemét nyugdíjas otthonaiban, a katonatelepi szüreti fesztiválon. Részt vettek a Kecskeméti Kecskefőző Verseny ünnepi megnyitó műsorán, szoros kapcsolatban vannak a hetényegyházi Goblein-körrel, több ízben tettek eleget a katonatelepi Szőlészeti- és Borászati Kutatóintézet felkéréseinek. Legközelebb Június 27-én láthatóak a Bor-és Pálinka Ünnep hivatalos megnyitó ünnepségén a Kulturális és Konferencia Központ színháztermében. Örömmel tesznek eleget a baráti citerazenekarok felkéréseinek is, többször ellátogattak már a Tiszakécskén és Táborfalván megrendezésre kerülő citerás délutánokra. A zenekart már több ízben beválogatták Kecskemét város legjobbjai közé a „Gyermekek a gyermekekért” jótékonysági gálaest műsorába is.
Persze az együtt zenélés öröme mellett a szakmai megmérettetésektől sem riadnak vissza. A KÓTA- Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége területi, országos-nemzetközi versenyén is elindultak már, ahol minden esetben az elérhető legmagasabb minősítési fokozatot kapták meg.
A sok együtt töltött perc, fáradtságos munka megünneplése volt a 2015. május 9-i jubileumi koncert, melynek első félidejében a vendég zenekarok műsorát hallgathatta meg a közönség. Fellépők voltak:
Szőlőfürt Citerazenekar-Katonatelep
Katonatelepi citerazenekar-Katonatelep
Zengető Citerazenekar-Tiszakécske
Hortenzia Citerazenekar-
A hangulatos koncert második félideje az ünnepelteké volt, ahol a számukra legkedveltebb összeállításokat hallgathatta meg a közönség. Ízelítőt adtak szatmári muzsikából, elkalandozhattunk velük Dél-alföldre, s Bácskába, Erdélyből Felcsíki muzsikát hallhattunk egy érdekes hangszerrel kiegészülve, az ütőgardonnal, majd Felvidékre, Gömör vármegyébe kalandozhattunk, s megismerhettük a híres felvidéki betyár, Savanya Jóska kedvelt nótáit. A fináléban végezetül egy fergeteges kalocsai frisst, csárdást és marsot játszottak.
Az est megkoronázásaként a zenekar egy közös vacsorára invitálta meg a fellépőket, majd egy fergeteges örömzenével zárták az 5. születésnapjukat.

BOLDOG
SZÜLETÉSNAPOT
VADHAJTÁS!