kosar2 kosar3Több mint húsz órán át pattogott a labda május utolsó hétvégéjén a MathiÁSZ Arénában.
1995. május 30-án volt csarnokunk műszaki átadása. A létesítmény gyökeres változást hozott a suli életében. A testnevelés órák ettől kezdve szuper körülmények között zajlódhattak, s délutánonként elkezdődhettek a kosárlabda foglalkozások is. Húsz év telt el azóta. Családi Napunk keretében húsz óra kosarazással szerettük volna megünnepelni ezt a jeles évfordulót.
A program péntek reggel 7 órakor kezdődött. Délután négyig az iskola tanulói játszottak folyamatosan, korosztályok szerint szétbontva különböző csapatokban. Négytől a mathiászos „öreglányoké” volt a parkett. Őket igazi rangadók követték. U10-11 és U12-es gárdáink a hasonló korú városi sportiskolásokkal csaptak össze. A napot a Nagykőrösi Sólymok „edzése” zárta. A több katonatelepi játékost is felvonultató felnőtt csapat tíz óráig birtokolta a termet. Másnap reggel ismét hétkor kezdődtek az események. Tíz óráig a random csapatok küzdöttek egymás ellen, őket a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia játékosainak bemutatója követte. Tizenegytől Mathiász, ÉZI, és Bányai öregfiúk összecsapásokat láthattunk. A három iskola öregdiákjai között számos A csoportos játékost, korosztályos és felnőtt válogatott sportolót is láthattunk. Voltak nagy zsákolások, potyogtak a hármasok. Szemmel láthatólag nagy örömüket lelték a résztvevők a nosztalgia dzsemboriban. A nap fénypontja a friss bajnoki ezüstérmes KTE NBI A csoportos játékosainak rövid találkozója volt a helyi „Ászokkal”. Gyermekeink végre testközelben is találkozhattak a Messzi István Sportcsarnok sztárjaival.
A sikeres rendezvényen több mint 200-an léptek a pályára. Az eredmény 1078-968 lett a fehérek javára.

Legjobb dobók:
Zsitva Zoltán (Mathiász) 134. Gelányi Dániel (Mátyás) 72. Kovács Sándor (Sólymok) 53. Fruktusz Kevin (Mathiász) 74. Simon Róbert (Mathiász) 46. Csőke Réka (Mathiász) 32