DSC_0137A május az óvodában is az édesanyák megünneplésével kezdődött, mind a négy csoportban kedves műsorral köszöntöttük az anyukákat, a nagymamákat és a keresztanyukákat. A gyerekek saját készítésű ajándékkal és virággal kedveskedtek a vendégeknek. A műsorok alatt a meghatódás miatti szipogás hallatszott a sorokból.
Május 13-án került megrendezésre a Csokor utcai óvodában az Ovi Kupa, immár 20. alkalommal. Ez a rendezvény a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt érintette. A felnőttek már reggel 7 órától a rendezvényre készülődtek: a dajka nénik készítették a szendvicseket, pakolták tálcára a süteményeket, terítettek, rendezgettek; az óvó nénik pedig mérték a futópálya hosszát, helyükre szerelték a dobókarikákat, fújták a lufikat és fogadták a gyerekeket. A mi óvodánk is képviselte magát csapattal, a nagycsoportosok legügyesebbjeit neveztük be a versenyre. Három feladatot kellett mindenkinek teljesíteni: 30 m-es futásban, helyből távolugrásban és kislabda dobásban mérték össze ügyességüket a gyerekek. A résztvevő 21 csapatból mi a 9. helyen végeztünk. Gratulálunk a csapatnak és nagyon büszkék vagyunk rájuk!
Mostanában a búcsúzásra készülünk, május 29-én tartottuk az évzáró ünnepségünket, és ekkor búcsúztattuk el az iskolába készülődő nagycsoportos óvodásainkat. Délelőttönként gyakoroltuk a táncot, a verseket és az énekeket, hogy minden könnyedén menjen a nagy napon.