Terveink szerint a Ceglédi út – Lombos utca – benzinkút által határolt zöldfelület lenne Katonatelep központi közösségi tere, közparkja. Jó megközelítési lehetőségei, megfelelő mérete miatt esett rá a választás. Számos kedvező adottsága mellett ugyanakkor a Ceglédi út közelségéből eredő hátrányokat is szükségesnek tartjuk kezelni.

A parkot többgenerációs szabadidős zöldfelületként szeretnénk fejleszteni, ahol az egészen kicsi gyerekektől kezdve a nagyobbacskák, tinédzserek, fiatal felnőttek, középkorúak és az idősebbek is megtalálnák a helyüket, közösségüket, játszó- és sporteszközeiket.

A parkot a Lombos utca, a kerékpárút és a Ceglédi út felől megközelítve egy kis gyalogos sétány tárná fel, amely három viszonylag karakteresen elkülönülő – bár méretében jelentősen eltérő – területre tagolja a parkot. A sétányt közvilágítással tervezzük ellátni.

A Lombos utca felőli legkisebb harmad területén Katona Zsigmond emlékét őrizve kerülne kialakításra egy kis emlékhely lugassal, homoki gyümölcsössel, padokkal, asztalokkal berendezett pihenőhelyként. A Lombos utca menti keskeny, jelenleg is fás területet fitnesz eszközök, tűzrakóhely létesítésével a felnőttek, családok, kisebb közösségek fogadására szeretnénk alkalmassá tenni. A harmadik, legnagyobb harmad az aktív pihenés, a játék, sport, mozgás színtere lenne. A területet a Ceglédi út felől egy szélesebb, fával-cserjével beültetett liget választaná el az út zajától-porától. Ezt a parkrészt egy lapos szaladgáló domb tagolná tovább, így kialakítható egy öntözött gyepes labdapálya és a domb két végén egy-egy játszóhely a kisebbek és a nagyobb gyerekek számára.

A parkot több ütemben 3-4 év alatt szeretnénk megépíteni. a munkát már korábban elkezdte az alapítvány, nekik köszönhetően a területen már van fúrt kút, elektromos energia, öntözési lehetőség. Az idén elkészülne a közvilágítás, öntöző vezetékek egy része, esetleg a gyepes labdapálya. A következő években pedig folyamatosan kerülhetnek elhelyezésre a berendezések, épülhet a sétány, ültethetők a növények.

Terveink szerint egy egyszerű, de funkcióiban színes, növényzetben gazdag, kellemes hangulatú közösségi parkot szeretnénk kialakítani.

Várjuk minden katonatelepi lakos véleményét, ötletét, javaslatát, hogy közösségünk központi parkja milyen módon kerüljön kialakításra.