Óvodanyitogató Kertészkedés Kertészkedés (2)Április 2-án óvodánk kinyitotta kapuját a leendő óvodások és szüleik előtt. Az Óvodanyitogató nevű rendezvényünk most is sikeres volt, sok kisgyerek látogatott be a csoportokba és vette birtokba a játékokat. Lehetőség volt ez az alkalom az óvoda dolgozóinak a megismerésére, az óvodás gyerekekkel való közös játékra, különböző kézműves foglalkozásokon való részvételre, egy kellemes délután eltöltésére. A szülők kérdezhettek az óvodai élettel kapcsolatban, a szokásokat illetően.
A hónap során a nagycsoportosaink úszás oktatáson vettek részt Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kecskeméti Sportiskola (KESI) szervezésében. Tavaly indult a városban a nagyok kötelező úszás oktatása, amely tíz alkalomból áll és teljesen ingyenes. A gyerekeket külön busz szállítja oda-vissza, csak az úszáshoz szükséges szerelést kell a családoknak beszerezniük. Két óvónő kíséri minden alkalommal a csoportot, illetve mindig akadnak szülők, akik az úszás után a gyerekek hajának szárításában segítenek.
Idén is voltak olyan kisgyerekek, akiknek nem idegen a medence, az uszoda, mert a családdal gyakran járnak ide vagy már úszás oktatásra is jár vagy járt az óvodás. Természetesen olyan gyerekek is voltak, akik kissé féltek a víztől, de mindenki nagyon ügyesen megállta a helyét.
Az első alkalommal szintfelmérés zajlott, majd két csoportba osztották az edzők a gyerekeket az úszástudásuk alapján. Jó volt látni, ahogy a gyerekek figyelték az edzők utasításait, maximálisan betartva azokat. Az utolsó alkalom nyitott volt a szülők előtt: mindenki megnézhette, hogy mennyit ügyesedett a gyermeke. Zárásként a gyerekek oklevelet kaptak, amely igazolja, hogy milyen szinten állnak úszás terén.
A Csigabiga csoport udvara egy nagyobb homokozóval bővült, ebben már több kisgyerek is tud együtt játszani. Az alapanyagot a Katonatelepi Óvodásokért Alapítvány biztosította, az összeállítást, festést pedig egy kedves apuka végezte a gyerekek legnagyobb örömére. Nagyon köszönjük segítségét!
A tavasz az óvodában is az udvari munkák időszaka. A Maci csoportos gyerekek ebben az évben is alakítottak ki kiskertet, amelybe különféle zöldségeket ültettek (hagymát, salátát, borsót). A kertet minden nap ápolják: locsolják a zöldségeket, szükség esetén ásnak, gyomlálnak. Egymással versenyezve jelentkeznek a feladatok ellátására. Amikor majd elérkezik az ideje, közösen elfogyasztják a megtermelt finomsá
Obbágy Tiborné Netti