Óvi 1 (1) Óvi 1 (4) ovi5Ismét egy mozgalmas hónap van a hátunk mögött. Március 13.-án méltóképpen megemlékeztünk az 1848-49-es szabadságharc hőseiről. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek élményszerűen, interaktív módon vegyenek részt az ünnepségen.
Ebben az évben a Katica csoport szervezte az ünnepséget: szebbnél szebb verseket, énekeket hallhattunk, kapcsolódhattunk be az ő irányításukkal a műsorba. A gyerekek a hangulatot teljesen átérezték, kellő komolysággal hallgatták az akkor történtek felidézését, valamint a műsort színesebbé tevő zeneszámokat (pl. Rúzsa Magdi Magyarország c. dalát).
Az Alapítvány a 48-as hősökért szervezésében immár 5. alkalommal vettünk részt az „Éljen a magyar szabadság!” elnevezésű rajzpályázaton, ahol Ligler Barnabás Katica csoportos és Szabó Dávid János Maci csoportos gyerekek munkái lettek díjazottak. Felkészítő óvodapedagógusaik: Ferkó Bernadett és Marsa Tímea. Az alkotásokat március 31-ig lehetett megtekinteni a Cifrapalotában. A zsűri tagjai közt voltam jómagam is. Rengeteg pályamunka érkezett a felhívásra országunkból és a határon túlról is (több mint 500 alkotást zsűriztünk). A díjátadó az ünnep napján, március 15.-én a Cifrapalotában volt, a díjakat átadta Mádai Tárnok Tünde, az alapítvány kuratóriumi elnöke.
A Mathiász János Általános Iskola által meghirdetett „Nyitnikék” rajzpályázatra is neveztük gyermekeinket, itt Szadeczki Tamás Márk és Zsíros Levente Maci csoportos óvodások értek el szép helyezést. Tamás (a képen) az 1., Levente a 2. helyen végzett munkájával.
Március 27.-én, pénteken került sor a református Pálmácska Óvoda szervezésében a II. Tavaszköszöntő Versmondó Találkozóra, ahol óvodánkat Takács Hanna Cica csoportos kislány képviselte. A 27 résztvevő közül Hanna az 5 legjobb szavaló között végzett, külön dicséretet kapott.