A Mathiászos harmadik-negyedikes kosarasok KKA Mitugrász néven szerepelnek az MKOSZ U11-es bajnokságában. A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia edzésein pallérozódó csapat szép sikereket ér el a szövetségi versengésben. A „Kenguru” néven is ismert korosztályban, a régióban nevező 22 gárda közül, a második helyet szerezték meg. Ezzel jogot nyertek arra, hogy az országos döntőbe jutásért játszhassanak más régiók, hasonló csapatai ellen. Sikerük azért is értékes, mert a hét forduló során, több város klubcsapatát is legyőzve és megelőzve végeztek ezen az előkelő helyen.
Az iskolák közötti megmérettetés elsődleges színtere természetesen a Diákolimpia. Az előzmények alapján bizakodva vártuk a márciusi olimpiai eseményeket. Reméltük, hogy hasonló eredményeknek örülhetünk a sulik közötti viadalon is. Nagy örömünkre Katonatelep adhatott otthont a kecskeméti terület II. korcsoportjának Diákolimpia Döntőjének.
13.-án elérkezett a várva-várt nap. A vendégeket telt ház fogadta a „Mathiász Arénában”.  Dobogtak a lábak, lengtek a zászlók, zúgott az „ÁSZ, ÁSZ, MATHIÁSZ!” Fergeteges hangulat kísérte gyermekeink mérkőzéseit. Péntek volt, s elmondhatjuk, hogy a baljós dátum csak az ellenfeleinknek volt balszerencsés. Csapatunk imponáló fölénnyel vette az akadályokat, nagy különbségű vereségekbe kergette bele az ellenfeleit.
A megérdemelt bajnoki aranyérem tanulóink nagy örömére a nyakakba került. Egy kicsit megpihenhetnek a fiúk, sütkérezhetnek a sikerben. Jókor jön a tavaszi szünet, de utána jönnek az újabb csaták. Köztük a országos bajnokságban a küzdelem a döntőbe jutásért, a diákolimpiában pedig április 10.-én megyei döntő, amit bónuszként szintén mi rendezhetünk.
A bajnokcsapat tagjai, s ezzel a hónap sportolói: Benda Gábor, B. Kovács Levente, Farkas Sándor, Gál Martin, Hévízi Dóra, H. Szabó Bálint, Gulyás Máté, Gulyás Patrik, Kéri Krisztofer, Kovács Bálint, Kovács Gergely, Ladovszky János, Majer Tamás, Rácz Dávid, Sörös Roland, Sütő Marcel, Szilágyi Edina.
A Döntő eredményei:
Mathiász – Mátyás 66-28
Legjobb dobók: Ladovszky János 11, Kovács Bálint 7, Kovács Gergely 9, ,
Mathiász – Hunyadi 64-24
Legjobb dobók: Gulyás Máté 8, Ladovszky 9, Rácz 14, Sörös 6.
Mathiász – Zrínyi: 62-37
Legjobb dobók: Kovács Bálint 10, Benda Gábor 7, Majer Tamás 6, Kovács Gergely 8.