Héjjas János nHejjasJ_01yugállományú rendőr alezredes vagyok. Itt élek már 1989 óta Katonatelepen kedves feleségemmel és már kiröppenő két felnőttkorú fiammal.
Mindig is vonzott az a tudat, hogy rendnek és fegyelemnek kell lennie az utcákon, lakókörnyezetünkben. Édesapám is a rendőrség állományából ment nyugdíjba és én is ott húztam le 25 évet. A Bács-Kiskun Megyei Személy és Vagyonvédelmi Szakmai Kamara magánnyomozói alelnöke, a polgárőrség katonatelepi egyesületének elnöke és a megyei polgárőr szervezet felügyelő bizottságának tagja vagyok.
A Rendőrtiszti Főiskolán megszereztem második főiskolai diplomát, majd hozzá a mestervezető képzőt elvégeztem. Lőkiképző, intézkedéstaktikai oktató, közelharc oktató, pirotechnikus I és ipari robbanómesteri szakmát elsajátítottam, tárgyaló és túsztárgyalói képesítésről is van papírom, amit már azért a rendőri munkám során Katonatelepen is sikeresen alkalmaztam.
Közel 35 önkéntes katonatelepi polgár vállalja azt, hogy míg sokan pihenünk a fáradt munkából haza térve, addig ők beülnek a szolgálati autóba is igyekeznek minél többet járőrözni. Természetesen ők is a napi munkából fáradtan érnek haza, majd egy kis szolgálat és csak utána jöhet a pihenés. Remélem azt minden tisztelt lakos tudja, hogy ezért pénz nem jár a polgárőröknek, csak sok-sok feladat. Nem csak itt vannak szolgálatban, hanem együttműködve a rendőrséggel, néha a rendőrökkel más területre is át kell menni besegíteni. Ha a lakosok kicsit tudnak segíteni azzal, hogy a polgárőrségünk számlájára támogatást befizetnek, azt főleg üzemanyagra, a szolgálati autó karbantartására, híradó eszközök biztosítására fordítjuk. Már az is nagy segítség, ha a polgárőrre ránéznek és egy intéssel, köszönéssel, fejbiccentéssel jelzik, hogy köszönjük a társadalmi munkátokat. Az a véleményem, hogy aki még ha kicsivel is tud segíteni, azt nagyon megköszönjük.
Hívunk a csapatba még több személyt, hogy több órát biztosíthassunk a területünkön.  Szinte minden éjszaka kint vagyunk és a nappali szolgálatok is erősödnek. Sok esetben a szolgálatokat sikerül megerősíteni a rendőrség munkatársaival is. Milyen szép is lenne, ha a 35 fő helyett akár 100 fő katonatelepi lenne polgárőr. Szinte minden utcában ott lenne a polgárőrség figyelő szeme. Nagyon, nagyon sokat segítene. Tudják a bűnözőknek is el kell jutni A pontból B pontba és azért valaki csak észre venné őket. Ennek óriási visszatartó ereje lenne. Minél nagyobb létszámmal látnánk el szolgálatokat, annál jobban tudnám kérni a rendőrséget, hogy ezekhez a polgárőrökhöz még több rendőrt biztosítsanak.
Örömmel csökkentenénk a lakosokkal együtt a bűnözői statisztikát katonatelepen. Lenne akaratuk hozzá? Ha igen, csatlakozzanak polgárőrségünkhöz. Nem olyan kellemetlen társadalmi munka ez és még magunkért is tesszük a saját lakókörnyezetünkben.
Magam is járok szolgálatba és teszek veszek, intézkedek.
Tisztelt Katonatelepi Lakótársak, kérem Önöket, hogy bármiben is tudnak segíteni, akkor azt tegyék meg! A támogatáson kívül a fontos információk is nagy értékek. A bűncselekmények megelőzése csak közös erővel lehetséges. Ne legyünk fáradtak ahhoz, hogy egy gyanús jármű rendszámát felírjuk és azt továbbítjuk a polgárőrségnek.
Nyugodt és békés pihenést minden katonatelepi lakosnak!

Tisztelettel: Héjjas János