Hozzávalók: (4 adag)
1,5 kg csontos báránycsülök
30 dkg sárgarépa
20 dkg zeller
20 dkg fehérrépa
2 db pritaminpaprika
20 dkg vöröshagyma
10 dkg fokhagyma
2 dl olaj
2 dl fehérbor
1,2 kg burgonya
Kis csokor friss rozmaring
10 dkg koktélparadicsom
4 dl húsleves
Fűszerek: só, bors, morzsolt rozmaring, mustár
Elkészítés:
A lehártyázott csontos csülökhúst, egy nappal a sütés előtt beízesítjük a fűszerekkel, majd egy serpenyőben kevés olajon elősütjük a hús minden oldalát.
A beáztatott római tálat kibéleljük a megtisztított, batonra vágott nyers zöldségekkel. Erre helyezzük rá a csülköt, felöntjük a húslevessel és a fehérborral, majd 150 perc alatt megsütjük 180 Celsius fokon.
A héjában megfőtt burgonyát lekarikázzuk, fűszerezzük, majd egy tepsiben ezt is megsütjük, amelyre a végén friss rozmaringot morzsolunk.
Ezután már csak a tálalás következik: a burgonyaköret mellé helyezzük a sült zöldségeket, rá a forró, puha csülköt és mindezt díszítjük friss rozmaringgal és sült koktélparadicsommal
Kecskemét Katonatelep, Úrrét 80.
Mobil: 20/2963130
Tel: 76/509-604
Fax: 76/483-512
www.hollogasztro.hu