Színekben, formákban szárnyalhat a diákok fantáziája a kecskeméti Mathiász János Általános Iskola rajzszakkörén. Az alkotói munka Bognár Éva tanárnő irányításával folyik.
Hangulatos kis műhelyben alkotnak a gyerekek tanítás után, külön csoportban az alsósok és a felsősök. Az iskola hosszú évek óta kiemelt figyelmet fordít a művészeti oktatásra. Bognár Éva tanárnő 18 éve kapcsolódott be a munkába, törekvései eredményesek. A gyerekek számos országos és nemzetközi versenyen bizonyítanak, és minden évben az iskola maga is hirdet két rajzpályázatot. Jelenleg kiállítás látható az iskolában a „Nyitnikék” című óvodásoknak szóló városi rajzpályázatára beérkezett művekből.
A művészeti nevelés alkalmas arra hogy a gyerekek sokkal érzékenyebbek, fogékonyabbak legyenek a szépre, odafigyeljenek egymásra, mely utóbbi különösen fontos ebben a rohanó világban. Olyan sikerélményekhez jutnak a rajzok által, mely a mindennapokra és más tantárgyakban való teljesítményre is pozitívan kihat. A rajzszakkörön az életkori sajátosságoknak megfelelően különböző technikákkal dolgoznak a diákok. Saját égető kemencéje is van az iskolának, mely immár tíz éve segíti az alkotói munkát. Ha az időjárás engedi, a szabadban is dolgoznak a diákok, tavasszal például a nemezelés igazán jó hangulatú az udvaron.
A diákok rendszeresen bemutatkoznak országos és nemzetközi versenyeken, de helyben is öregbítik az iskola hírnevét.
A művészet szeretete néhány diáknál hosszú távon is maradandó. Többen folytatják tanulmányaikat művészeti tagozaton. Van, akiből keramikus lett, és olyan tanítvány is van, aki jelenleg is az iparművészeti egyetemen tanul.