id.Tóth ViktorÖrömmel vettük, hogy a két lapszám közötti véleménycserére létrehozott Facebook-csoportban megpezsdült a vita a pályáról. Mert volt és van vita. A megelőző lapszámban szavazást indítottunk útjára, hogy hol legyen Katonatelepnek egy szabadtéri többfunkciós sportlétesítménye?
A szavazás, a Facebookon olvasható és megszámlálható vélemények egyértelműen azt tanúsítják, hogy a Platán utcai részen szeretné a többség (92%) látni.
A rendelkezésre álló terület valóban nagyobb, mint ami egy pályához szükséges, (és itt annak a hozzászólónak igaza van, aki ezt szóvá teszi) de gondoljuk ezt tovább! Így igaz! Kezdjük hát a végén! Szabad terület? Nem, nem az, hanem egy leendő park, (szabadidő központ) és kellemes szórakozást nyújtó találkahely a cél. Merjünk álmodni!
Milyen legyen, és mennyi legyen ebből a pálya? Ezt bizony meghatározzák majd a pályázati lehetőségeink. Megvalósulás csak úgy képzelhető el, hogy a látványsportágak valamelyikének, vagy mindegyikének pályaépítési pályázatához csatlakozunk. Itt talán a leggyorsabb megoldást a labdarúgás adhatja az elmúlt évek tapasztalatai szerint. Tehát: labdarúgó pálya.
Ez legyen a kiindulási alap! Erről léphetünk tovább: kispályás labdarúgás, kézilabda, szabadtéri kosár és talán egy teniszpálya is belefér.
A pályázati lehetőségek kiaknázásához alakítsunk egyesületet, már 50 fő jelezte a szándékát.
Ezekhez a munkákhoz kellenek is a lelkes emberek. Vannak szerencsére. Rövidesen tartunk a témában megbeszélést és alakuló gyűlést. Figyeld a Facebookot, és gyere el! Addig is mondd el amit gondolsz! Legyél aktív részese e fontos, közös ügyünknek!TéVé