falu1_0Folytatjuk a hagyományt, de kissé megváltozott formában, teljesen új szerkesztési elvek alapján indítjuk útjára ezt a reményeink szerint havonta megjelenő közéleti kiadványt.
Mivel először tudok a nagy nyilvánosság előtt szólni Önökhöz, engedjék meg, hogy mindenek előtt megköszönjem mindenkinek, hogy a választások napján az urnákhoz járult, megerősítve a demokráciába vetett hitünket. És természetesen külön köszönöm azok szavazatait, akik Szemereyné Pataki Klaudiának és nekem szavaztak bizalmat.
Szeretném megköszönni Kohajda László képviselő úr több cikluson átívelő munkáját, amellyel legjobb tudása szerint igyekezett szolgálni Kecskemétet és választókörzetét.
A választásokat követő hetek a bizottságok megalakításával, alpolgármesterek kijelölésével, a feladatkörök meghatározásával zajlottak. Én a Fejlesztési, környezetvédelmi és agrárbizottság vezetését kaptam feladatul a közgyűléstől.
A város egészét érintő munka mellett, annál sokkal hamarabb kezdtük el a választókörzet ügyeinek intézését. Már a választást követő napokban többen megkerestek különböző városrészekből közvetlen lakókörnyezetük problémáival. A kampány során munkámat segítő katonatelepiekkel, valamint az oktatási intézmények, civil szervezetek vezetőivel leültünk a településrész jövőjéről beszélgetni. A gyors információcsere érdekében létrehoztunk egy zárt Facebook-csoportot, amely mellett hamarosan elindul egy nyitott csoport létrehozása is. Erről részletesen olvashatnak egy másik írásban.
Katonatelep weboldalát, a www.katonatelep.hu-t március után tudjuk „birtokba venni”, a törvényi előírások értelmében akkor vásárolható meg a domain név. Aki felkeresi, csak archív anyagot talál rajta, melyek között egyébként sok hasznos és érdekes információ ma is aktuális.
Remélem ezek a médiafelületek és főleg az ezekben található információk sok örömöt okoznak majd az olvasóknak. Szörföljenek, lapozgassanak hát – és akinek kedve van, kapcsolódjék be a munkába. Ismerkedjenek meg az óvoda, iskola, a gyülekezetek, polgárőrség, alapítvány mindennapjaival, az én munkámmal. Ötleteikkel, javaslataikkal alakítsák a városrész jövőjét a nagy nyilvánosság előtt.
A sikeres együttműködés reményében kívánok mindannyiunknak jó munkát!
Falu György
önkormányzati képviselő