Választottunk és változtattunk. A dolgok törvényes rendje szerint gyakoroltuk jogainkat! Öt hosszú évre összekötődött a megválasztott képviselőnk, a városi önkormányzat és a település minden lakójának sorsa, élete, életminősége.
Kedves olvasó, ne gondold, hogy a főcímek ellentmondásosak. Nem! Megtartjuk hagyományainkat az elmúlt időszakból, mindazt, ami jó, de szeretnénk az itt élőkkel együtt sokat fejleszteni és fejlődni, változásokat behozni Katonatelepre.
Hagyomány az, hogy Katonatelepnek volt egy közügyekkel foglakozó újságja. Most is van. Sok bürokratikus akadályt átugorva, megszületett az első szám. Sikerült a másodikat is összerakni, de új címmel kell megjelennünk, miután az első szám címe már a Média Hatóság által foglalt!
Változott az újság szerkezete, a szerkesztésének módszerei is. Lelkes és neves szakemberekből álló csapat szerkeszti. Rovataink vannak közéleti csoportonként. Online változatot is létrehoztunk. Követjük az idők szavát. Nyitottunk két megjelenő szám között egy társalgási, véleményformáló igényeket begyűjtő felületet. Demokratikusabban akarunk írni és összérdekeket képviselni az újsággal.
Hagyományokat tükröznek az újságban a nevek: Katona Zsigmond, Mathiász János. Állandó rovata van a sok éve eredményes Polgárőrségnek. A szőlő hagyományát őrizzük a Kertünk-házunk rovattal. A képviselő híreit közlő Közélet egyszerre hagyományos laprész, de változtatásunk szándékát is közvetíti:
A Közélet rovata köldökzsinórként köti össze a Városházát és telepünk lakosait, ahol a választott képviselőnek katalizátorként kell közvetíteni a képviselt választók érdekeit, lehetőségeket kell keresnie a helyi igények érvényesítésének. Az elmúlt évek nyilvános szembenállását nem szeretnénk folytatni. Célunk, hogy az eddig elmaradt és meg nem ítélt fejlesztésekben, avagy működési költségekben megfelelő módon kompenzálásra kerüljön Katonatelep!
Jövőnk: A 2015 ÉV LEGYEN KATONATELEP ÁTFOGÓ tervszerű fejlesztésének előkészítési éve. Most ebben a számban is, valamint online is útjára indítunk két lényeges kérdést: A közösségi terünk helyét és a sportpálya kérdését. Mindkettőnek a funkcióit is szeretnénk a közösség bölcsességével eldönteni, rendbe tenni. Szavazólapokat mellékelünk a következő újság mellé és reméljük, hogy ezekkel, valamint a Facebook csoporttal, közös akarattal és érdekekkel jól fogunk dönteni együttesen.
Jövőnk a gyerekek, az ifjúság, az iskola, óvoda – és remélhetőleg bölcsőde is –, a védőnő, mindannyian állandó rovatot kaptak az újságban. Az ifjúság mellett az idősek is fórumot kapnak alapban. Nyugdíjasokról rovat indul.
Eszközeink és segítőink: a jog, a sport, a könyvtár, a hit és erkölcsi életünk. A testi és szellemi karbantartás eszközeit kínáljuk minden olvasónknak. Éljetek vele! Neveljük nem csak fiainkat, hanem önmagunkat is e fórumok élő, lüktető használatával.
Katonatelepért! Előre!
Írta: TéVé.