Lázár JánosAz alapítványt két magánszemély, Sallai Mihály és Farkas Mihály hívta életre közel 16 évvel ezelőtt.
Az alapítvány háromtagú kuratórium irányításával tevékenykedik, a kuratórium elnöke felkérés alapján Lázár János.

Az alapítvány címe: 6000 Kecskemét,
Katona Zsigmond u. 3.
Elérhetőségei: 06-70-453-8095 (mobil) és
vitis@freemail.hu (E-mail).
Az alapítvány célja szerinti besorolása: szabadidős és hobbitevékenység.

Az alapítvány közhasznú fokozatban működik, nyilvántartásba vételéről rendelkező jogerős bírósági határozat száma, kelte: Pk.61035/1999/4, (1999.06.18.).
Adószáma: 18357369-1-03.

Az alapítvány céljai:
A Kecskemét-katonatelep városrészben élő ifjúság szabadidejének tartalmas és hasznos eltöltését támogatni;
A városrészben élő tehetséges fiatalok továbbtanulását elősegíteni;
Az ifjúság szervezett szórakozásáról gondoskodni;
A szabadidő rendszeres eltöltését biztosító közösségi teret bérelni, esetleg kialakítani;
A fenti célok eléréséhez szükséges anyagi eszközök biztosításához adományokat gyűjteni.
Rendszeresen részt veszünk a hagyományosan, szeptember utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő Szüreti Nap szervezési és lebonyolítási munkáiban. A városrészben állandó lakóhellyel rendelkező, szociálisan rászoruló tehetséges fiatalok továbbtanulása támogatására létrehoztuk a helyi, több mint 110 éve alakult általános iskola első igazgatójáról elnevezett, Zsigmond Ferenc Ösztöndíj-pályázatot. Településünk névadója, Katona Zsigmond és a településnek is hírnevet szerző, szőlőnemesítő, Mathiász János emlékének ápolását is célul tűztük ki. Ezek érdekében létrehoztuk településünk „központjában” a Katona Zsigmond Emlékparkot, amelyet folyamatosan fejlesztünk. A Mathiász János Általános Iskolával szoros munkakapcsolatban vagyunk, közös programokat szervezünk. Tavaly indítottuk útjára a Zenés nyári esték programsorozatot, amelynek a településen működő NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Kecskeméti Kutató Állomása, vagy ahogyan a településen ismerik, a Mathiász-telep adott otthont. A fenti Intézménnyel közös szervezésben a helyi és több kecskeméti tanintézet diákjainak tesszük lehetővé évről évre, hogy egy rövid szüreteléssel és szőlőfeldolgozással egybekötött must kóstolással ismerkedjenek településünk emblematikus növényével, a szőlővel. Részt veszünk az immár hagyományosnak mondható Ökumenikus Zenés Áhítatok és az Adventi Zenés Áhítatok szervezésében.
Tevékenységünk hatékonyabbá tétele érdekében egyre bővítjük kapcsolatainkat a városi, megyei és régiós, állami és társadalmi szervezetekkel, intézményekkel és képviselőikkel.
Nagylelkű adományaikat megköszönve kérjük, továbbra is támogassák munkánkat. Ez évben nem, de 2016 -tól ismét várjuk 1%-os felajánlásaikat, amelyekkel kérjük tegyék lehetővé programjaink további folytatását. Köszönjük!

A Kuratórium nevében tisztelettel:
Lázár János